Care sunt florile care se potrivesc pentru fiecare cameră

Atunci când adăugați flori în diferite camere din casă, este important să luați în considerare condițiile de mediu și scopul fiecărei camere pentru a alege plantele potrivite. Iată câteva sugestii pentru flori care se potrivesc în fiecare cameră.

Livingul

Livingul este adesea centrul social al casei și poate beneficia de flori cu aspect spectaculos și rezistent la lumină. Orhideele sunt o alegere populară datorită frumuseții lor exotice și adaptabilității la lumină slabă. De asemenea, ficusul sau dracena pot adăuga un plus de verde și purifică aerul.

Dormitorul

În dormitor, flori cu arome plăcute și proprietăți relaxante sunt ideale. Lavanda este cunoscută pentru efectele sale calmante și poate fi plasată într-un buchet pe noptieră sau sub formă de ulei esențial pentru aromoterapie. De asemenea, plantele suculente sunt o opțiune excelentă datorită cerințelor lor reduse de îngrijire.

Bucătăria

În bucătărie, flori care pot fi folosite și în scopuri culinare sunt apreciate. Ierburi aromatice precum busuiocul, cimbrul sau rozmarinul pot fi cultivate în ghivece pe pervazul ferestrei și folosite pentru a adăuga savoare preparatelor culinare. De asemenea, plantele de ardei iute sau de roșii cireșe pot fi plasate pe pervazul ferestrei pentru a completa aspectul și a oferi fructe proaspete.

Baia

În baie, plantele care rezistă la umiditate ridicată și lumină scăzută sunt preferate. Ferigile și aloe vera sunt opțiuni excelente datorită toleranței lor la condițiile umede și capacitatea de a purifica aerul. De asemenea, orhideele se pot descurca bine în baie, asigurând un plus de eleganță și prospețime.

Holul de intrare

Pentru a oferi o primire plăcută oaspeților, plantele cu flori luminoase și aspect atrăgător sunt ideale. Gerbera, cu culorile sale vibrante și formele frumoase de flori, poate adăuga o notă de veselie și energie în hol. De asemenea, bromeliile sunt apreciate pentru frunzișul lor exotice și florile colorate, care pot aduce un strop de exotism în încăperea de intrare.

Alegerea florilor potrivite pentru fiecare cameră poate contribui la crearea unei atmosfere plăcute și armonioase în întreaga casă. Asigurați-vă că alegeți plante care să se potrivească cu condițiile de mediu din fiecare cameră și bucurați-vă de frumusețea și beneficiile acestora în fiecare zi!

Previous post Studiu Up România: Aproape 35% dintre respondenți aleg să meargă la restaurant în pauza de masă, încurajați de posibilitatea plății cu cardul Up Dejun
Next post  De ce să îți deschizi o florărie