Laxative naturale, care vă pot scăpa de constipație

Toată lumea, de-a lungul vieții, s-a confruntat cu un episod mai mult sau mai puțin grav de constipație. Imposibilitatea de a avea scaun din acele momente s-a ”tradus” prin apelarea la diferite medicamente cu efect laxativ din comerț. Cu toate acestea, majoritatea dintre acestea provoacă dependență și de aceea medicii recomandă ca primul impuls pe care îl aveți, să fie apelarea la unele remedii naturale, care vă pot scăpa de presanta problemă.

Ce este constipația?

Înainte de a trece la enumerarea unor astfel de laxative pe care ni le oferă natura (și nu ne referim aici la clasicul ceai de crușin), să vedem ce înseamnă propriu-zis constipația. Este de fapt, acea afecțiune care se manifestă printr-un tranzit intestinal lent, scaune rare – dificil și dureros de eliminat, la care se mai adaugă și crampe abdominale, balonare și uneori, chiar și dureri de spate.

Cauzele constipației

Există mai multe motive care pot declanșa constipația, iar acestea diferă în funcție de fiecare pacient în parte. De obicei unstil alimentar din care lipsesc sau sunt în canitate insuficientă fibrele se numără printre cauzele principale, la care se mai adaugă lipsa de mișcare, vârsta înaintată, sarcina, administrarea îndelungată de laxative, sau administrarea de medicamente pentru anumite afecțiuni, deshidratarea și multe altele.

Semințele de in vă scapă de problemă

Semințele de in sunt considerate a fi printre cele mai bune remedii atunci când vine vorba despre constipație. În plus, remediul nici nu este prea greu de urmat. Trebuie să lăsați la înmuiat aproximativ trei ore o lingură de semințe de in, iar seara la culcare să consumați apa în care acestea au stat. Scaunul va fi semnalat a doua zi dimineața. Din fericire, semințele de in nu sunt atât de dificil de procurat, iar în magazinele cu produse naturiste sunt ușor de găsit. Respectați însă recomandările legate de administrarea corectă a acestora în caz de constipație, pentru că în caz contrar riscați să agravați problema, și nu credem că vă doriți așa ceva.

Perele vă curăță colonul

Delicioasele pere, fructele preferate ale multor, sunt o sursă bună de fibre, care vă vine în ajutor atunci când vă confruntați cu un episod de constipație. Reziduurile din colon sunt mai ușor de eliminat dacă mâncați frecvent pere, iar scaunele dureroase vor dispărea. Încercați și dumneavoastră această metodă de a vă curăța colonul și a scapa de constipație în mod simplu și natural.

Curmale și smochine

Dulci și delicioase, curmalele și smochinele sunt recunoscute pentru efectul lor laxativ, care de obicei apare la 24 de ore după ce acestea au fost consumate. Dacă însă știți că aveți probleme cu glicemia, mai bine renunțați la acest remediu și să vă îndreptați atenția către altceva.

Ulei de ricin

Uleiul de ricin este recunoscut ca fiind un bun purgativ și deosebit de eficient, însă are un gust pe care puțină lume îl poate suporta. Se recomandă de obicei în episoadele mai dificile de constipație, și poate provoca greață, crampe musculare, amețeală, erupții cutanate sau chiar diaree.

Previous post Enigma Cerurilor: Primele Incidente UFO in Romania
Next post Cum să alegi o lustră LED