Consumul de acizi omega 3 scade nivelul trigliceridelor

oase, atât din perspectivă medicală, cât și din cea a stilului de viață.

Sistemul cardiovascular poate fi menținut sănător și prin consumul de alimente care conțin acizi omega 3. De asemenea, nivelul trigliceridelor, al colesterolului sau al hiptensiunii poate fi scăzut semnificativ tot prin același procedeu. De altfel, recomandarea medicilor este ca suferinzii de afecțiuni cardio-vasculare să includă în meniul lor alimente bogate în acizi grași omega 3.

Nicio masă fără pește

În cazul în care vă confruntați cu un nivel ridicat al trigliceridelor, medicii susțin că un consum regulat de pește vă ajută enorm. Acesta nu trebuie însă prăjit, ci cel mai bine este să fie consumat fiert, la cuptor sau la grătar. Dacă însă nu aveți cum să consumați zilnic acest aliment, atunci puteți apela la suplimentele alimentare pe bază de ulei de pește sau de krill, bogate în acizi grași omega 3, existente pe rafturile farmaciilor.

Trigliceridele mari dau risc de boli cardiovasculare

Atunci când analizele la sânge arată un nivel al trigliceridelor mai mare de 200 mg/dl, persoana respectivă are un risc destul de mare de a suferi de afecțiuni cardiovasculare. De obicei, nivelul ridicat al acestora este în strânsă legătură și cu nivelul de colesterol ”rău”. În afară de problemele cu inima, nivelul ridicat al trigliceridelor poate favoriza pancreatita acută și rezistența la insulină

Alimente de evitat

Pentru a vă aduce la normal nivelul trigliceridelor, alimentele bogate în acizi grași omega 3 nu ar trebui să lipsească din dieta dumneavoastră. De asemenea, ar trebui să evitați cu desăvârșire produsele de patiserie, mezelurile, brânzeturile grase. Stați deoparte de margarină, iar uleiurile pe care le folosiți să fie din cele obținute prin presare la rece. Faceți mișcare măcar 30 de minute în fiecare zi și încercați să reduceți stresul din viața dumneavoastră.

Rolul acizilor grași omega 3

Acizii grași omega 3 ajută la scăderea nivelului de colesterol, previn aritmia cardiacă, iar procesul de formare a plăcii de aterom pe pereții vaselor de sânge este mult încetinit. Nivelul trigliceridelor este astfel redus cu mult, iar calitatea vieții dumneavoastră este mult îmbunătățită.

Schimbați-vă stilul de viață

Spuneam ceva mai sus despre felul în care alegerile noastre culinare greșite poate influența nivelul trigliceridelor. De aceea, nu mai așteptați și schimbați-vă acum stilul de viață, alegeți să mâncați sănătos – cu multe alimente ce conțin omega 3, faceți mai multă mișcare, mergeți pe jos, încercați să eliminați sau măcar să reduceți factorii care vă stresează. De asemenea, nu uitați de recomandările medicilor, pe care trebuie să le respectați cu strictețe. Doar așa calitatea vieții dumneavoastră va fi mult îmbunătățită, iar nivelul trigliceridelor poate fi adus la normal.

Previous post Ce presupune rașchetarea parchetului
Next post Explorând abordări alternative în procesul de învățare: învățarea bazată pe proiecte, învățarea prin experiență și mai mult