Bebeluși născuți sănătoși, după ce mama a urmat ședințe de chimioterapie

Atunci când mulți dintre noi auzim cuvântul cancer, îl percepem ca pe o renunțare și o condamnare sigură la moarte. Cu toate acestea, ar trebui ca niciodată să nu ne pierdem speranța pentru că este posibil ca șansa să fie de partea noastră sau a celor dragi care au fost diagnosticați cu această afecțiune.

Miracolele există! Dacă nu ar fi așa, atunci cum oare s-ar putea explica modul în care doi gemeni britanici, Lily și Jack, au venit pe lume perfect sănătoși, deși mama lor a avut parte de o sarcină ceva mai aparte, iar pe perioada cât a fost însărcinată în care a urmat ședințe de chimioterapie și radioterapie, ba chiar a suferit și o operație de masectomie.

Cancer la sân, descoperit în sarcină

Britanica a primit groaznicul diagnostic în timp ce era însărcinată în 16 săptămâni, iar medicii i-au spus atunci că singura ei șansă la viață o reprezintă ședințele de chimioterapie. Din păcate, pentru micuții pe care îi purta în pântec, șansele acestora de a supraviețui nu erau dintre cele mai optimiste.

Radioterapie și masectomie

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, medicii au fost cei care i-au recomandat viitoarei mame și alte proceduri, precum radioterapie, iar Sarah a fost și supusă unei intervenții chirugicale de îndepărtare a sânului afectat de cancer. Viitoarea mamă a afirmat că teama cea mai mare a fost nu pentru ea, ci pentru starea de sănătate a gemenilor încă nenăscuți, despre care doctorii nu-i puteau spune cu siguranță în cel fel îi va afecta tratamentul sau dacă pot supraviețui procedurilor destul de dure de eliminare a cancerului din organism.

Simptomele s-au amestecat

Femeia a avut parte de mai multe simptome, atât din cele cauzate de cancer, dar și cele specifice sarcinii. A avut parte inclusiv de pierderea podoabei capilare, iar stările de greață s-au accentuat cu mult. Totul însă a meritat, iar fiecare clipă de suferință a fost recompensată cu doi copii perfect sănătoși, iar mama a reușit și ea să se vindece de cumplita maladie.

Primul caz de acest gen din Marea Britanie

Reprezentanții Asociației de caritate pentru femeile afectate de cancer la sân din Marea Britanie, dar și medicii care au urmărit îndeaproape acest caz, spun că pentru prima dată când o femeie din Regatul Unit și care a fost supusă chimioterapiei și radioterapiei în timpul sarcinii a dat naștere unor copii sănătoși.

Își găsea forța în copii

Ședințele de eliminare a cancerului au continuat și după nașterea celor doi copii, dar de data aceasta tratamentul a fost mult mai puternic, și mult mai greu de suportat. Cu toate acestea, femeia susține că micuții i-au dat putere să treacă peste tot și chiar dacă este nevoită să urmeze în continuare tratament pentru a preveni recidivarea cancerului, simte că totul va fi bine, pentru că norocul va fi de partea lor, ca și până acum. Cel mai important lucru, susține britanica, este că Lily și Jack sunt bine și în afara oricărui pericol.

Previous post Cum se curăță filtrele aerului condiționat!
Next post NAVITEL R285 2K – Cameră de bord modernă echipată cu funcționalități avansate